tisdag 15 november 2011

Föreläsning med Mia

Mias föreläsning handlade om dokumentation kring projektarbeten, och hon hade med sig exempel på dokumentation från en förskola i Kärra. Tyckte det var extra kul att se lite därifrån eftersom jag själv jobbat där, och det syns att det har hänt mycket sen dess.

Precis i början av föreläsningen tog Mia upp att pedagogisk dokumentation alltid börjar med ett aktivt lyssnande. "Som du lyssnar får du svar... Vad lyssnar du efter?" Tyckte det var väldigt tänkvärt! Är nog väldigt lätt att höra det man vill höra, men har man då verkligen lyssnat på vad som sagts?

Jag tyckte det var väldigt intressant att se hur man kan använda Power Point till dokumentation/reflektion. Det är inget som vi använder oss av och jag har inte ens tänkt att man kan göra på just detta sätt, men blev väldigt inspirerad av att testa på det. Det svåra är att få tiden att räcka till. Som det är just nu lyckas vi inte få ut i stort sett någon barnfri tid utöver en timme reflektionstid i veckan (eller två timmar för mig just nu). Och eftersom vår enda dator finns inne på kontoret, så blir det till att snabbt skriva ut de bilder man behöver och sen sitta och klippa och klistra samt skriva för hand till bilderna när man sitter i barngruppen. Egentligen går det ju snabbare att göra allt på datorn, men att vara borta från barngruppen för mycket fungerar inte just nu. Tycker det är riktigt trist att inte kunna få den tid vi har rätt till enligt avtal, men vet inte hur vi ska göra för att få till det heller. Några tips?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar